Home Camagrogaires experts i Follets novells pels volts de Campdevànol
« Home »
nov 22nd, 2009 Desactiva els comentaris

Camagrogaires experts i Follets novells pels volts de Campdevànol

Share this

Camagrogaires experts

i Follets novells pels volts de Campdevànol

Grans i menuts, experts i novells. Tots aconseguim trobar-nos a l’hora prevista al punt de sortida habitual. Tots lluïm, val a dir, alguna micropartícula de llençol enganxada a les parpelles. Els hologrames suaus de la son, tan típics de qui s’esforça per alçar-se quan les hores del dia encara són joves, se’ns han instal·lat a les galtones i trigaran una estona a marxar.

Fem tots via fins al proper punt de trobada, els novells ben amorrats al plànol. Després d’un trajecte tranquil i brodat de paisatges de diumenge que es lleven a poc a poc arribem a l’Hospital de Campdevànol, que ens saluda amb parets de color de mostassa, un rètol generós de lletres vermelles i un aspecte de tranquil·litat. L’edifici és obra de l’arquitecte Joan Rubió i Bellver, però el projecte humà que fa pujar tot el que no és pedra a qualsevol hospital és el fruit de l’esforç d’un poble i arrenca l’any 1918… Abans de continuar, acabem d’espolsar-nos freds i mandres matinals en un petit bar de la vora. De seguida però ens afanyem a tornar als cotxes fins arribar a la Masia Serradell, des d’on posarem fil a la nostra aventura boletaire.

paresLa pujada és plàcida i pausada, perquè ningú no es vol deixar perdre cap tresor gastronòmic per falta d’atenció. La família de Follets novells– més que follets som pollets perquè acabem de sortir de l’ou de l’Esplai– ens adonem de seguida que collir maduixes és molt més fàcil, perquè són vermellotes i es veuen bé, i no s’amaguen sota la molsa com els camagrocs! Per sort, la flota d’experts camagrogaires de l’Estel ens guia enmig de la novetat… Les cistelles es van omplint i plenes són encara més boniques!

Mentre baixem cap a dinar la cosa s’embolica, perquè se senten trets de caçadors i els novells ens desorientem… però tot passa i a la fi acabem tots baixant, i l’horitzó és ple de mans amigues. Dinem sota les voltes plenes de caliu de la Masia Serradell i l’estona passa, daurada, com el sol de la tarda, i com els peus dels camagrocs. Els joves juguen i els grans xerren i, després d’una sessió fotogràfica la mar de divertida tornem tots a casa amb olor de fusta fresca a les jaquetes i el regust d’una estona de lleure que, com l’Hospital de Campdevànol i la Masia Serradell, s’ha construït amb senzillesa i amb esforç compartit.

Meritxell (Mare de Follets)

Comments are closed.