Descobreix-nos

Estel amb logos

Des de quan?

Durant els estius dels anys 1973 i 1974 es van començar a fer colònies a la Parròquia del Cor de Maria, pels infants que provenien de catequesi. Aquest fet va donar lloc a la creació, oberta a tot el barri, del Club d’Esplai l’Estel en curs 1974-1975.

Des de l’any 1976 el nostre centre està federat en el MCEC (Moviment de Centres d’Esplais Cristians) amb el qual compartim les Línies Bàsiques i l’Ideari. Des de l’any 2011 el MCEC a passat a anomenar-se MCECC (Moviment de Centres d’Esplais Cristians de Catalunya) englobant esplai de tota Catalunya, no només de l’àrea de Barcelona.

Qui formem l’Esplai l’Estel?

Els nens i nenes

Els nens i nenes des dels 6 fins als 17 anys. Es reparteixen en 6 grups de dues quintes cadascun. Excepte els més petits que van només una quinta. D’aquesta un any s’és dels grans del grup i al següent dels petits.
La distribució dels grups és la següent:
Curs 2018 - 2019
Follets: 2012
Espurnes: 2010 - 2011
Barrufets: 2008 - 2009
Picasoques: 2006 - 2007
Exploradors: 2004 - 2005
Vigies: 2002 - 2003

Els pares

 

Un paper molt important dins de l’esplai és el dels pares que són una peça més de tot el funcionament. Una vegada al més ens reunim amb els representants de pares de cada grup. I durant l’any uns quants pares s’encarreguen de preparar activitats i per la resta de pares i famílies, i animar a col·laborar amb l’esplai.

Els monitors i responsables

L’equip de Monitors i Responsables el formem més de 40 persones.

Que volem?

El nostre objectiu fonamental és l’educació en el lleure dels infants i adolescents.
Volem, que tot passant bones estones, els infants aprenguin a valer-se per si mateixos, sàpiguen conviure en grup, coneguin tot allò que els envolta respectin i es preocupin per l’entorn natural…

Estel

Com ho fem?

Oferim, als nens i adolescents del barri, la possibilitat de viure el temps lliure d’una forma diferent tot participant en les nostres activitats: trobades setmanals cada dissabte a la tarda (jocs, gimkanes, tallers, sortides culturals, xerrades…), una excursió cada mes i l’activitat d’estiu: colònies pels més petits, i campaments o rutes, pels més grans.
L’equip de monitors, a més a més, tenim les nostres trobades i reunions per tal que tot això rutlli. Cal destacar-ne l’Equip Pedagògic, com a òrgan de coordinació i de seguiment del Projecte Educatiu i com a eina de formació continuada.
La formació ocupa un lloc molt important dins el compromís de tot monitor, i la realitzem a través dels cursos de monitors i directors, monogràfics, diades tècniques,…

Quan?

Els dissabtes a la tarda de 16h-17h fins a les 19:30.
I un cap de setmana al més una excursió de dissabte i diumenge.