Economia

Cobrament de quotes

La quota és cobra mensualment des d’octubre a juny.  S’intenta fer efectiu el càrreg al voltant del dia 15 de cada mes.

Per tal de poder agilitzar el procés de cobrament és necessari que a principi de curs ens faciliteu l’autorització de dades bancàries correctament complimentada i signada, tant amb les dades bancàries com les del titular del compte amb l’adreça.

La quota enguany és de 30,90 €. Dins d’aquesta quota estan incloses totes les activitats de curs i les excursions, transport i estada. I en el cas del camp d’estiu (l’excursió de fi de curs de 3 dies) també la pensió excepte el primer dinar.

Al calcular la cuota d’esplai s’unifica per fer-la igual tots els mesos, si bé és evident que l’últim més amb una excursió de 3 dies amb pensió completa representa una part molt important del pressupost que pot equivaldre a més de dues cuotes mensuals senceres. Al no tenir un cobrament de matrícula, si algú s’incorporés a mig curs es valorará (en funció del mes d’alta) la necessitat de cobrar un suplement per contrarestar la part proporcional no pagada en les quotes anteriors.

A més d’això, amb la quota del mes de novembre es cobraran els 40€ corresponents al talonari de loteria. A continuació us ho expliquem en detall.

 

lotteryCom funciona la LOTERIA de l’Esplai?

Cada família rep UN talonari que s’entrega al germà gran o a la reunió de pares.

Cada talonari conté 40 Quaranta paperetes de UN euro cadascuna. S’ha de retornar la matriu del talonari per qüestions de control. Els quaranta euros del primer talonari seran compensats juntament amb el rebut del mes de desembre. Els talonaris que es demanin de més , s’hauran de liquidar en efectiu .

Les butlletes, presumiblement que no es podran vendre, s’han de retornar el més tard el 10 de desembre. A partir d’aquesta data es considerarà que TOT ESTÀ DISTRIBUÏT

Cada Dissabte hi haurà algun Col.laborador o Nou Monitor per recollir talonaris. Estarà anunciat a l’entrada.

Per qualsevol altre problema adreçar-vos a : Roger Puigdellívol – Joan Muntané

Comentari referent a la nostra participació en el “JOC de la Loteria”

JUGUEM A L’ATZAR ?

Alguna família ens ha fet arribar el seu desacord, per principis, en la venda de participacions de la Loteria. Respectem el seu criteri, però expliquem les nostres raons.

El cost del funcionament de l’esplai s’ha de cobrir. La nostra intenció està en tenir d’altres ingressos que permetin alleugerir la quota a les famílies. La venda de participacions en la Lotería permet fer participar del nostre funcionament a familiars i amics.

Fa molts anys es sortejava una “panera” confeccionada pel nostre esplai. La venda ens corresponia solament a nosaltres. Més tard, en haver el Grup de Joves, és volgué fer conjuntament per no multiplicar sortejos, i es decidí participar en la Lotería; perquè, al mateix temps, hi havia algunes altres persones i establiments que ens podien ajudar en la seva difusió.

En cap moment hi ha un reclam insistent en la venda de paperetes. S’entrega sols un talonari per família, no per noi o noia. Sí és cert que si alguna família pot fer difusió amb més talonaris, millor.

Fixem-nos que els talonaris s’han mantingut a quaranta paperetes i a un euro la papereta. A d’altres llocs el nombre de paperets, i l’import de cadascuna d’elles, que s’entreguen en un talonari a cada soci és superior.

La venda d’un talonari de Loteria ens suposa uns 8,00 € d’ingrés. Si alguna família creu que no ha de col·laborar en aquesta forma de participació econòmica d’altres persones, creiem que ho hauria de tenir en compte.

Tinguem present que, de la venda global d’aquestes participacions de Loteria, l’esplai se’n beneficia directament amb un ingrés en els seus comptes; i indirectament, perquè permet eixugar aquelles despeses de funcionament que no paga, sobretot d’ús de locals. Aquest import ens permet també ajudar a algunes famílies.

Creiem que en cap moment estem fomentant el joc d’atzar, sinó que destaquem el fet de col·laboració econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


+ 3 = nine

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>